Postdozen


Onder postdozen verstaan wij dozen die gemaakt zijn om producten in te verzenden. Ze worden veelal door webwinkels gebruikt, maar bijvoorbeeld ook door bedrijven die vaak onderdelen naar klanten moeten sturen. Postdozen moeten licht en stevig zijn, daarom is karton het ideale materiaal voor dergelijke dozen. Dozen.nl geeft u de mogelijkheid zelf kartonnen postdozen samen te stellen met de goede maatvoering voor uw product.

Postdozen in de brievenbus

Bij het versturen van pakketjes met de post zijn er twee mogelijkheden: ofwel past het pakketje door de brievenbus, ofwel wordt het apart als pakketpost bezorgd. Voor uw klanten is het meestal het prettigst als zij hun pakket in de brievenbus ontvangen, dan hebben ze het immers meteen, ook als ze op het moment van bezorgen niet thuis zijn. Postdozen die geschikt zijn voor de brievenbus noemen wij brievenbusdozen.

Postdozen in de brievenbus
Kleine lichte postdoos

Een brievenbusdoos is een kleine en lichte postdoos. Zo'n doos mag maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot zijn, en ook aan het gewicht zijn door de posterijen beperkingen gesteld: deze postdozen mogen maximaal 2 kilo wegen. Lang niet ieder product kan door de brievenbus, maar als het redelijkerwijs mogelijk is (het weegt minder dan 2 kilo en past in een doos van deze grootte), dan heeft het wel de voorkeur. Dozen.nl helpt u dan ook graag bij het maken van handige postdozen voor de brievenbus.

Postdozen op maat

Voor grotere verzendingen is pakketpost de oplossing. Bij pakketpost kunt u veel onnodige kosten besparen door te letten op de maatvoering van uw doos: als die goed aansluit op de omvang van uw product, heeft u geen extra verpakkingsmateriaal nodig, voorkomt u extra gewicht en zorgt u ervoor dat de doos weinig ruimte inneemt. Dozen.nl beschikt over een handig bestelmenu waarin u zelf de maten van uw doos invoert.

Postdozen op maat


Bij het verzenden van producten wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen dat ze onderweg beschadigd raken. Postdozen moeten stevig zijn en voldoende bescherming bieden. Bij ons kunt u eenvoudig de juiste kartonkwaliteit kiezen door het gewicht van uw pakket in te vullen in het bestelmenu, de computer berekent dan automatisch welk karton voor uw postdozen het meest geschikt is.