Fefco


Golfkartonnen dozen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen, en dat kan verwarrend zijn. Voor ondernemers is het prettig als er standaarden bestaan om op terug te vallen. De standaard voor kartonnen dozen heet Fefco. Fefco is een nummeringssysteem waarmee dozenfabrikanten codes aan de dozen die ze produceren kunnen geven, op basis van die codes kunt u dan altijd voor dezelfde doos kiezen, ongeacht de fabrikant.

Fefco afkorting

Fefco is een afkorting, het staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé, Frans voor “Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten”. De standaarden die zijn vastgesteld zijn immers het resultaat van internationaal overleg, de Fefco-codes worden dus niet alleen in Nederland, maar in heel Europa gebruikt. Dat maakt Fefco ook zo praktisch.

Fefco afkorting
Fefco 0201: de Amerikaanse vouwdoos

Fefco 0201: de Amerikaanse vouwdoos

De bekendste Fefco-code is wel Fefco 0201. Deze doos staat ook wel als Amerikaanse vouwdoos bekend. Het is een standaarddoos met aan twee kanten kleppen, die u in elkaar kunt vouwen en met tape kunt verstevigen. Omdat de kleppen aan twee kanten zitten maakt het niet uit wat nu de boven- of onderkant van de doos is (of, anders geredeneerd: zowel de boven- als de onderkant bestaan uit kleppen). Veel mensen vinden dit type doos het handigst om mee te werken.


De Fefco 0201 is het meest gebruikte doostype in Nederland. Wij merken dat bij Dozen.nl natuurlijk goed aan de vraag die er naar deze Amerikaanse vouwdoos is. Mensen vinden het vanzelfsprekend dat een doos er zo uit ziet als de Fefco 0201 en om die reden werken wij ook met dit type vouwdoos. Een handige doos van sterk golfkarton, in veel formaten leverbaar – dat is de Fefco 0201.

Fefco 0201 bestellen

Fefco 0201 bestellen

U kunt de Fefco 0201 online bestellen in de webwinkel van Dozen.nl. Het is mogelijk om zelf de maten die u wenst in te voeren, daarvoor is er een praktisch bestelmenu. Uiteraard kunt u ook voor standaarddozen kiezen, onze webshop wijst u de weg. We werken bij Dozen.nl met standaardtypes, maar we kunnen ook maatwerk leveren. Wat voor dozen u ook zoekt, bij Dozen.nl kunt u ze bestellen!