Karton


Voor Dozen.nl is karton de basis, want al onze dozen zijn van karton gemaakt. Karton is een interessant product, veelzijdiger dan het op het eerste oog lijkt, en uitstekend geschikt voor het doel waar wij het voor gebruiken: het produceren van voordelige, milieuvriendelijke dozen die als verzenddozen of opbergdozen kunnen dienen. Karton is voor ons dan ook een waardevolle grondstof!

Karton productie

Karton is vezelrijk en dik papier. De productie van karton lijkt dan ook veel op de papierproductie. Voor karton is dus pulp nodig, ook wel “celstof” genoemd, een soort pap van vezels die wordt samengeperst tot dikke vellen. Voor karton wordt zowel “verse” houtpulp gebruikt, als papierpulp, dat bestaat uit gerecycled papier. Gerecycled papier is een goedkope grondstof, en het is milieubewust; in Nederland wordt 75% van al het gebruikte papier gerecycled en voor een belangrijk deel dus weer in karton verwerkt.

Karton productie
Kartonproductie

Nederland heeft vanouds een belangrijke rol in de kartonproductie. Nederlandse bedrijven produceren karton van uitstekende kwaliteit en zijn continu bezig het productieproces verder te verfijnen. De kartonproductie richt zich veelal op karton dat voor verpakkingen is bedoeld, maar ook verhuisdozen en verzenddozen zijn een belangrijk eindproduct. Kartonproducenten houden natuurlijk steeds rekening met de eisen die aan het karton worden gesteld.

Van karton tot dozen

Goede dozen zijn stevig en vormvast, de producten die erin bewaard worden (of dat nu voor opslag of verzending is) moeten immers veilig zijn. Bij het vervaardigen van kartonnen dozen wordt daarom van golfkarton gebruik maakt. Dit type karton heeft als voordeel dat het maar één kant op kan buigen, als er een doos van wordt gemaakt zal die doos dus z'n vaste vorm behouden, zelfs als de producten die erin zitten tegenwicht bieden.

Van karton tot dozen
Kartonnen dozen

Het karton dat voor dozen gebruikt wordt moet natuurlijk sterk zijn. Hoe sterk, dat hangt af van het product dat in de kartonnen dozen wordt verpakt. Lichte producten kunnen prima toe met licht karton, zo wordt er geen materiaal verspild en is de verzending goedkoper. Zwaardere kartonkwaliteiten zijn interessant bij het verpakken en verzanden van zwaardere materialen, of materialen die kwetsbaar zijn.

Kartonkwaliteit

Elk karton moet van goede kwaliteit zijn. Kartonkwaliteit gaat in de eerste plaats over de verdeling van de golven in het golfkarton, het aantal lagen en de stevigheid van het gebruikte papier. Dit is een technisch verhaal, maar Dozen.nl heeft gelukkig de kennis en ervaring in huis om steeds de beste kwaliteit voor uw kartonnen doos te kiezen. Als u bij ons karton bestelt hoeft u dan ook alleen maar in te voeren, hoeveel gewicht uw doos aan moet kunnen, dan berekenen wij automatisch de optimale kartonkwaliteit voor uw bestelling.

Kartonkwaliteit
Karton is duurzaam

Kartonkwaliteit heeft echter twee betekenissen: niet alleen bedoelen we er de stevigheid en robuustheid van ons karton mee, graag benoemen we ook in brede zin de kwaliteiten van karton. Karton is een duurzaam materiaal, gemaakt van hergebruikt papier en doordat het zo licht is, ook goedkoop om te transporteren, waardoor brandstof wordt uitgespaard. Karton van hoge kwaliteit is ook karton met deze kwaliteiten: ideaal in de praktijk en tegelijk ook een praktisch ideaal.

Karton toepassingen

Karton heeft vele toepassingen, van praktisch tot artistiek, maar bij Dozen.nl gebruiken we het voor kartonnen dozen. Ons karton heeft dus een nuttige toepassing voor bedrijven die producten verzenden (denk maar aan webwinkels) en voor bedrijven die veel producten moeten opslaan, in een magazijn bijvoorbeeld, waar kartonnen dozen handig zijn omdat ze zo weer ingeklapt kunnen worden als ze even niet nodig zijn.

Karton toepassingen


Verpakkingsmateriaal karton


Wie veel spullen inpakt gebruikt vaak ook verpakkingsmateriaal. Karton kan dat overbodig maken, want met karton is maatwerk ontzettend eenvoudig. Dozen.nl kan u dozen leveren die precies de juiste afmetingen hebben voor het product dat u er in gaat verpakken. Ook dat is een toepassing van karton: het maakt andere materialen overbodig, en vaak zijn dat materialen die het milieu belasten (plastic e.d.). Pas karton toe om uw bedrijf duurzamer te maken!

Karton bestellen

Veel webshops hebben kartonnen dozen nodig om te kunnen leveren. Bij Dozen.nl is dat net iets anders: wij zijn zélf een webshop, wij leveren kartonnen dozen. Of u nu een webshop heeft, een magazijn, gaat verhuizen of om wat voor andere reden dan ook goede dozen van goed karton bestellen wilt – bij Dozen.nl kunt u altijd terecht. Bestellen is in onze webshop eenvoudig gemaakt, u kunt met een paar klikken al de doos samenstellen die voor uw product ideaal is, en daarna zorgen wij dat die doos wordt gemaakt.

Karton bestellen


Dozen bestellen kan bij Dozen.nl heel snel in het bestelmenu. Soms merken we dat klanten toch specifiekere vragen hebben, zij willen kartonnen dozen op maat. Karton is een heel flexibel materiaal, dus er is altijd maatwerk mogelijk, hierover kunt u dus gerust contact met ons opnemen. Samen verkennen we dan de vele nuttige toepassingen van karton, om zo de ideale doos samen te stellen.