Golfkarton


De dozen die Dozen.nl levert zijn gemaakt van golfkarton, een praktisch materiaal dat sterk en licht is, en bovendien een milieubewuste keuze is, want golfkarton wordt van gerecycled papier gemaakt en past dus in een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Golfkarton is voor ons de basis, wij maken al onze dozen van golfkarton, waarbij we uiteraard wel met verschillende diktes en kartonkwaliteiten werken.

Golfkarton productie

Golfkarton wordt geproduceerd door verschillende lagen gewoon karton af te wisselen met golvende lagen, en dit samen te drukken. Zo ontstaat een dik karton dat toch erg licht is, en dat, als men er een dwarsdoorsnede van maakt, afwisselend uit rechte en golvende lijnen bestaat. Het eenvoudigste golfkarton bestaat uit drie lagen, waarvan alleen de middelste golft, maar voor sterker karton worden meerdere lagen gebruikt.

Golfkarton productie
Productie golfkarton

Het karton dat voor de productie van golfkarton wordt gebruikt bestaat voor het grootste deel uit gerecycled materiaal, een vezelrijke pulp van oud papier en gebruikt karton. Om aan genoeg vezels te komen worden aan deze pulp ook nog verse houtvezels toegevoegd, om zo de beste kwaliteit golfkarton te kunnen garanderen.

Golfkarton milieu

Golfkarton is een milieuvriendelijk materiaal, omdat het voor het grootste gedeelte uit gerecyclede grondstoffen bestaat. Bij de productie van karton is er veel aandacht voor het milieu, kartonproducenten zijn zich ervan bewust dat het altijd nog beter kan en innoveren daarom voortdurend. Door te kiezen voor golfkartonnen dozen laat u ook aan uw klanten zien dat duurzaamheid voor u en uw onderneming belangrijk zijn.

Golfkarton milieu


Golfkarton gering gewicht


Dat golfkarton het milieu een goede dienst bewijst heeft overigens niet alleen met het proces van recycling te maken. Ook het geringe gewicht van golfkarton is een groot voordeel: op die manier wordt bij het vervoeren van golfkarton minder brandstof verbruikt, wat natuurlijk pas merkbaar wordt bij grote voorraden, maar dan wel voor minder vervuiling zorgt. Dat het golfkarton na gebruik zelf ook weer gerecycled wordt is natuurlijk ook een prettige wetenschap.

Golfkartonnen dozen

Bij Dozen.nl worden golfkartonnen dozen gemaakt. Golfkarton is niet alleen sterk en licht, de golf zorgt er ook voor dat het karton niet alle kanten op buigt, maar alleen in de richting van de vouw, Zo worden de dozen dus extra vormvast, wat het risico op schade veel kleiner maakt.

Golfkartonnen dozen


Golfkartonnen dozen bestellen


Golfkartonnen dozen moeten stevig genoeg zijn en tegelijk niet te veel wegen. Hoe sterker het karton, hoe meer het weegt. Er gaat dus een berekening vooraf aan het antwoord op de vraag welk karton het beste is voor welke doos; die berekening wordt bij Dozen.nl gewoon door onze website gedaan. Zo weet u dus zeker dat u het juiste karton voor het gewicht van uw pakket koopt.

Golfkartonnen dozen bestellen

Golfkartonnen dozen bestellen, dat doet u het eenvoudigst in het bestelmenu op onze website. Toch kan het voorkomen dat u met extra vragen zit, bijvoorbeeld over maatwerk, over bedrukkingen, over extra's die u niet in dat bestelmenu tegenkomt. Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, Dozen.nl helpt u dan graag verder; desgewenst kunnen we een scherpe offerte voor maatwerk opstellen, want met golfkarton is eindeloos veel mogelijk.